Ads Top

Sosyal Medya Diyeti Yapın, Anı Yaşayın!

Sosyal medya yararlı olduğu gibi gereğinden fazla kullanmak bağımlılığa neden olmaktadır.Yapılan araştırmalarda utangaç, içine kapanık insanların sosyal medya kullanım oranları daha yüksek. Çevresindeki insanlarla yüz yüze konuşmaya çekinen insanlar mesaj yoluyla sosyal medya üzerinde oldukça rahatlar .Ama tabi ki sosyal medya insanı sosyal yapmaya yetmemektedir.

Kafelerde arkadaşlarıyla oturan insanlar telefonlarından kafalarını kaldırmıyorlar.Arkadaşlarıyla konuşup birşeyler paylaşmak yerine ellerindeki cihaza odaklanıyorlar.Anı yaşamıyorlar.

Sosyal medya diyeti yaparak aslında ne kadar çok boş zamanınız olduğunu anlayabilirsiniz.

Sosyal medyayı bırakarak kitap okumaya ve kişisel gelişiminize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Arkadaşlarınızla yüz yüze görüşerek daha sosyal biri haline gelirsiniz.Bu da özgüveninizi arttırır.

Sosyal medyayı bırakmak için; ilk olarak bir zaman hedefi belirlemelisiniz .Örneğin ilk olarak 1 aylık hedefle başlayıp, daha sonra sosyal medya diyet sürenizi artırabilirsiniz.

 İnstagram, Twitter, Facebook uygulamalarınızı cep telefonundan kaldırmalısınız.Bu diyette sosyal medya uygulamalarından Youtube, Whatsapp çok fazla kullanmamak şartıyla serbest.Eğer kalıcı bir diyet istiyorsanız, hesaplarınızı silebilirsiniz.

Bu uygulamalarda hergün geçirdiğimiz sayısız dakikayı hesaba kattığınızda çok daha mutlu olacağınız bir hayat sizi bekliyor.Arkadaşlarınızın yalnızca en mutlu olduğu fotoğrafları artık görmek zorunda değilsiniz. Gerçek hayatta hiç görmediğiniz insanların hayatlarını en ince ayrıntısına kadar takip etmek zorunda değilsiniz.Bugünden itibaren sosyal medya bağımlılığınıza bir son verin.En azından 1 aylık sosyal medya detoksunun zihinsel olarak sizi çok rahatlatacak.Denemesi bedava...




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.