Ads Top

Özgüven Kazanmanın 10 Garanti Yolu

Özgüven kişinin kendini değerli, yeterli olarak görmesi olarak tanımlanabilir. Özgüveni tam olan kişi duruşu, ses tonu, konuşma şekli ile kendini hemen belli eder.

Özgüven eksikliğinde ise yetersizlik, değersizlik, kendini sevmeme inanç ve düşünceleri hakimdir. Özgüveni eksik olan kişi eleştirilmekten, rezil olmaktan o kadar çok korkar ki bazen bu nedenle hiç konuşmaz veya çok az konuşur.İnsanlardan kendini soyutlar ve mutsuz olur.

Bu yazımızda özgüven kazanmak için yapabileceğiniz şeylerden bahsedeceğiz. Özgüven kazanma egzersizleri ile siz de özgüven sahibi olacaksınız.

1- Dik Durun

Özgüveni eksik olan insanlar genelde dik değil kambur bir şekilde dururlar.Yapılan araştırmalara göre göre dik durmak özgüveni arttıyor. Dik durmakta zorlanıyorsanız sırt kaslarınızı geliştiren egzersizler yapabilirsiniz. Dik durunca hem dış görünüşünüz güzelleşecek hem de giydiğiniz kıyafetler daha çok yakışacak.En hızlı özgüven kazanma yolu dik durmaktır.

2- İnternet Kullanımını Azaltın

İnterneti gerektiği kadar kullanın. İnternet sizi asosyal yapıyor. Özgüveni eksik, utangaç insanların internet kullanım oranları özgüveni yüksek insanlara göre  daha yüksek. İnterneti kendinizi geliştirmek için kullanın.Genel kültür makaleleri okuyun, yabancı dil öğrenin.

3- Sosyal Medya Hesaplarınızı Kapatın

İnstagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında sayısız saatler harcıyoruz.Çevremizdeki insanlarla yüz yüze iletişim kurmak yerine cep telefonlarıyla mesajlaşmayı tercih ediyoruz. Bu teknoloji gerektiğinde kullanıldığında tabi ki faydalı ama dozunu ayarlabilmek oldukça zor.

4- Egzersiz Yapın

Hergün düzenli egzersiz yapın.Düzenli egzersiz endorfin ve seratonin hormonlanızı arttıracak. Bu sayede daha mutlu bir insan haline geleceksiniz. Daha olumlu düşünmeye başlayacaksınız ve bu sayede özgüveniniz artacak.

5- Kişisel Bakım Ve Kıyafet

Hergün duş alın ve 2 kere dişlerinizi fırçalayın.Saç ve sakal traşınıza dikkat edin.Temiz ve ütülü kıyafetler giyin.Kişisel bakmınıza dikkat etmek özsaygınızı arttıracaktır.Dış görünüşünüze özen gösterince diğer insanların size yaklaşımları pozitif olarak değişecektir.

6- İyi Olduğunuz Şeylerin Listesini Yapın

İyi olduğunuz alanlar mutlaka vardır.Elinize kağıt kalem alın ve bunları yazın.Hergün yeteneklerinizi kendinize hatırlatın.Bunu ayna karşısında yapmak çok daha faydalı olacaktır.

7- Gündemi Takip Edin, Kitap Okuyun

Gündemde olan haberleri takip edin.Bu sayede insanlarla konuşacak konular kazanırsınız. Kitap okuyarak çok farklı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.Yeni şeyler öğrendikçe ve bu bilgileri çevrenizle paylaştıkça özgüveninizin arttığına şahit olacaksınız.

8- Topluluklara Katılın

Üniversite okuyanlar çeşitli kulüplere katılarak daha sosyal birer insan haline gelebilirler.Bu kulüpler sayesinde yeni insanlarla tanışır, networkünüzü genişletirsiniz.

9- Tiyatro Kursuna Gidin

Tiyatro kursuna giderek insanların önünde birşeyler sergilemek medeni cesaretinizi arttıracak.Bir tiyatroda yer almak hem cesaretinizi hem de sosyalliğinizi arttıracaktır.

10- Diksiyonunuzu Geliştirin

Akıcı ve düzgün birşekilde konuşmak çok önemlidir.Diksiyon kursuna giderek daha akıcı bir şekilde konuşur ve iletişiminizi güçlendirirsiniz.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.