Ads Top

En İyi Zombi Temalı Dizi ve Filmler

            Covid-19 salgını dolayısıyla evinizde zaman geçirirken ne yapacağınıza karar veremiyorsanız bir öneri de bizden gelsin. Zombi film ve dizilerine merakınız varsa bu listeye göz atmanızı öneriyoruz. Henüz izleme şansı yakalayamadığınız bu enfes yapımlardan en az bir tanesi sizi memnun edecek…


            1. Fear the WalkingDead


            The WalkingDead, en ünlü zombi dizisi ve hatta filmlerle birlikte anıldığında da büyük olasılık en bilindik seçenek. Aksiyonu hemen her sezon biraz daha geri plana iten diziyi sevenler için, biz de olayların öncesini ele alan Fear the WalkingDead önerisinde bulunmak istedik. Fear the WalkingDead, The WalkingDead öncesindeki gelişmeleri konu ediniyor. Her iki yapımı da izlemediyseniz, belki de önce Fear The WalkingDead’i izleyebilir, sonra kararınızı verebilirsiniz.


            2. Z Nation

            İlk sıraya koyduğumuz yapımlardan memnun kalmamışsanız, Z Nation biraz daha aksiyon barındırıyor. İlk sırada ismi geçen iki diziye muadil sayabiliriz. New York’tan California’ya yapılması mecbur olan bir yolculuk esas alınıyor. Aksiyonu, makyajı ve efektleriyle dizi severler için ideal bir yapım.


            3. 28 Gün Sonra

            2002’de gösterime giren İngiliz yapımı filmin başrolünde Cillian Murphy karşımıza çıkıyor. Londra’da geçen film, birçok zombi filminde karşılaşılan mantık hatalarını olabildiğince ortadan kaldırmış. Diğer benzer yapımlarda da olduğu gibi, 28 Gün Sonra’da da tek düşman zombiler değil. Oldukça başarılı bir yapım olan 28 Gün Sonra’yı izledikten hemen sonra 28 Hafta Sonra’yı da izlemenizi öneririz.

            28 Hafta Sonra, 2007’de gösterime girmiş ve 2002 tarihli yapımın devamı niteliğinde sunulmuş bir eser. Aradan zaman geçmiş ve Londra tekrar güvenli olmuştur. Geri yerleşimler başlarken hiç beklenmedik şeyler yaşanmaya başlar… Devamını iki filmde izlemek isteyeceğiniz inancındayız…


            4. Ben Efsaneyim

            Will Smith hayranlarının büyük olasılık defalarca izlemiş olabileceği film 2007’de gösterime girmişti. Şunu vurgulayalım: Filmi izleyen hemen herkes devam filmi olup olmadığını merak etti; çünkü film o denli başarılı bulundu. Richard Matheson tarafından kaleme alınan “I AmLegend” isimli romandan uyarlanan filmin öncelleri de bulunuyor. Aynı romandan 1964’te Last Man on Earth ve 1971’de The Omega Man çekilmişti. Siyah beyaz film severler için 1964 yapımı filmi de önermek isteriz.


            5. ResidentEvil

            Konsol oyunlarından sinemaya uyarlanan ilk ve büyük olasılıkla en başarılı yapım sıralaması yapmış olsaydık ResidentEvil ilk sıraya gelirdi. Son olarak değinmek istediğimiz zombi filmi de ResidentEvil. 2002 yılından 2016’ya dek tam altı filmle izleyici karşısına geçen MillaJovovich, bu seriyle tüm Dünya’da şöhretini artırmayı başarmıştı. Oyunla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen filmin hayranı olan binlerce insan filme özel bir sektörün oluşmasına neden oldu. Süper kahraman film ve dizilerine meraklılar için de ResidentEvil ideal bir seçenek.

            

          Bonus: World War Z ve Dawn Of The Dead

           2013 yapımı World War Z (Dünya Savaşı Z) ve 2004 yapımı Dawn of the Dead (Ölülerin Şafağı) ise bonus olarak sunmak istediğimiz iki yapım. Korku, dram ve aksiyon öğelerini en iyi harmanlayan ve sürükleyiciliğini neredeyse her dakika sürdüren World War Z, yarım milyarı geçkin bir hasılat elde etmişti. Brad Pitt’in başrolde olduğu yapımla beraber değerlendirebileceğiniz bir başka seçenek ise Dawn Of The Dead. 1978 yapımı filmin yeni uyarlaması hâliyle vizyona girdiğinde zombi filmi severlerden büyük beğeni toplamıştı.

            Zombi film ve dizileriyle arası olmayanların iddia ettiği “mantık” sorunsalına da kısaca değinmekte fayda var. Gerçekten de korku ve gerilim filmlerinin önemli bir kısmında bu durum bulunuyor. Zombi, cadı, vampir, şeytan, ruh ya da her ne karakter olursa olsun, mantık hataları bulunabiliyor. Bu sebeple makul bulmayanların listemizdeki World War Z, ResidentEvil ve Ben Efsaneyim’i önyargısız bir şekilde değerlendirmelerini öneririz, fikirleri değişebilir…

           



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.