Ads Top

Belçikalı bilim insanları koronavirüse karşı tedavi arayışında ilerleme sağladıklarını açıkladı

Belçikalı bilim insanları koronavirüse karşı tedavi arayışında ilerleme sağladıklarını açıkladı

Dünya genelinde bilim insanları koronavirüse karşı etkili olabilecek aşı ve ilaç çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bunlardan birisi de Belçika'da bulunan Gent Üniversitesi'nden bilim insanları oldu.Belçika'da bulunan Gent Üniversitesi Flaman Biyoteknolojisi Ensititüsü'nden bilim insanları koronavirüse (Covid- 19) karşı koruma sağlayan bir ilacın araştırmasında büyük ilerleme katettiklerini açıkladı. 



Flaman Biyoteknoloji Enstitüsü uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Xavier Saelens laboratuvar ortamında Covid- 19 virüsünü etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Bilim ve Ekonomi Bakanı Hilde Crevits Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Hilde Cevits yapılan çalışmayı  '' Zekice ve çığır açan bir adım" olarak değerlendirdi. Ancak bu konuda kat edilmesi gereken uzun bir yollarının olduğunu belirtti. Gent Üniversitesi Flaman Biyoteknolojisi Ensititüsü(VIB)'ın twitter hesabından yapılan açıklamaya göre; potansiyel Covid- 19 virüsünün tedavisi konusunda bir bilimsel çalışma gerçekleştirildiği açıklandı.

Xavier Saelens ve bilim insanlarından oluşan ekibi geçen ay, SARS- 2 ve Covid- 19 virüsleri ile savaşabilen eşsiz bir antikor bulduklarını bildirmişti. Saelens antikorun henüz kısa ömürlü olmasına rağmen hemen koruma sağladığını belirtiyor. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.